Sr Process Engineer bij D&S in Breda

 • D&S
 • Breda, Nederland

Sr Process Engineer bij D&S in Breda

Omschrijving

De complete inrichting van het machinepark van de Pilot Plant (2600m2) in het Unilever Global Food Innovation Centre in Wageningen komt uit onze koker en zal in deze functie ook (deels) onder jouw verantwoordelijkheid gaan vallen!    

 

Doel van de functie

In deze zelfstandige rol bedenk jij, samen met de klant (bv Unilever, Heineken, DSM, Suikerunie, etc) innovatieve oplossingen met de nieuwste technieken op het gebied van complexe procesinstallaties in de liquid food markt.

 

Dit zegt je collega Koen over deze functie:

“Je ziet het resultaat van je werk dagelijks in de supermarkt voorbijkomen, dat maakt het tastbaar. We bieden totaaloplossingen (van bouw vd fabriek tot eindproduct/functioneel+mechanisch), waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en innovaties”.

 

Dit ga je doen als Sr Process Engineer

Je ontwerpt en dimensioneert procesinstallaties, optimaliseert bestaande processen en signaleert en biedt oplossingen voor complexe proces vraagstukken. Hierbij ben je continu in gesprek met de klant, intern of op locatie. Je bent in teamverband (mechanisch/process/software)  verantwoordelijk voor kleine tot hele grote (>€3mln) projecten. Voor je collega's fungeer je als technische vraagbaak. 

 

Een greep uit je takenpakket:

 • Opstellen van PFD, P&ID en itemlijsten;
 • Modelleren en doorrekenen van (onderdelen van) processen;
 • Uitvoeren van risico- (Ri/Re) en veiligheidsanalyses (Hazop);
 • Commissioning van installaties;
 • Trouble shooting.

 

Dit zijn wij

In 2013 zijn wij met z’n 5-en gestart met D&S. Inmiddels zitten wij in Breda met zo’n 25 mensen en in Warschau (werkplaats > 1300m2) met zo’n 35 mensen. Deze groei gaat door en is mede te danken aan het feit dat wij een uniek concept hebben: wij bieden een totaaloplossing voor onze klant: van het bedenken en bouwen van de fabriek tot en met de engineering en oplevering van complexe, turn-key procesinstallaties

Kijk maar eens op onze website!

 

Dit zegt Unilever over de samenwerking met D&S:

“D&S denkt echt met ons mee en geeft ons onderbouwde keuzemogelijkheden en oplossingen voor onze machinelijnen. Ze schakelen snel en leveren wat ze beloven: we kunnen altijd op ze vertrouwen. In Breda zit een jong en kundig team, waar ook altijd ruimte is voor een informeel praatje. Wij zijn al jaren super tevreden over de samenwerking!”

 

Vereisten

Dit bieden wij

We werken met een klein team, dus lijnen zijn kort: je ideeën worden gehoord en waar mogelijk ook toegepast. Er is veel ruimte voor theoretische en persoonlijke ontwikkeling. Onze cultuur is open en informeel: bij ons geen ‘baasjescultuur’ en we werken met z’n allen in 1 grote kantoortuin. Persoonlijke interactie vinden we belangrijk, daarom borrelen we op vrijdagmiddag en gaan we regelmatig op pad: survival, zeilen, kookstudio, etc.

 

Verder kun je bij ons rekenen op:

 • Een salaris tussen €40.000 - € 65.000 op jaarbasis;
 • Flexibele werktijden incl. thuiswerkmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen + extra spaarmogelijkheden;
 • Pensioenregeling met slechts 4% eigen bijdrage.

 

Dit neem jij mee

Jij kunt op alle niveaus met de klant communiceren, zowel digitaal als face2face. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en bent in staat daar zelfstandig een oplossing voor te bedenken en deze uit te werken. Je durft beslissingen te nemen. De dynamiek van een groeiende projectorganisatie maakt jou juist sterker en brengt je tot innovatieve ideeën!

 

Op je cv staat het minimaal het volgende:

 • Je werkt op minimaal HBO-niveau, verkregen door opleiding en/of ervaring;
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de Food industrie;
 • Je beschikt over basiskennis op het gebied van machinerichtlijnen en hygiëne.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Dan is solliciteren je eerstvolgende stap! Dat kan via de button.

Even geen cv bij de hand? Geen probleem! Geef ons alleen je telefoonnummer of emailadres en wij nemen contact met jou op!

Als je nog vragen hebt over ons of over deze functie kun je contact opnemen met onze iRecruiter Irma van der Made: 06-2739 0051.